Talán senkit nem döbbent meg az a tény, hogy bizony az öblítők is vegyi anyag bombák. Általában az összetételük: kationos felületaktív anyagok koncentrátumban (5-30 százalék), illat, konzerválószer, fertőtlenítő szer, adalékanyagok vagy speciális adalékanyagok, színezőanyagok. A legtöbb ember nem is az összetétel miatt aggasztja magát, hanem az a látvány, amikor a lerakódott nyálkás, penészes cuccot ki kéne varázsolni az adagolótartályból. Már a látvány is undorító tud lenni, hát még ha belegondolunk, hogy az a trutyi mondjuk rámászik az elvileg tisztává mosódott ruhánkra!

Ezek kiváltására is van megoldás, bár van, aki a vízillatú ruhákat kedveli. Jómagam inkább a mosóparfüm kedvelők táborába tartozom, és szívesen váltogatom őket, bár a nagyobb (100 és 300 ml-es) kiszerelésűek végtelen sokáig kitartanak, még az én heti 12-14 adagos mosásaimmal, hiszen 20-30 csepp is kellemes illattal áldja meg a ruhákat. Van, aki pedig az illóolajak ezeregy féle felhozatalából válogat, bár többen közülük már átpártoltak, mivel némileg olajossá vált az adagolórész, vagy pici folt volt a ruhán az illóolajtól. Nekem most sikerült egy eukaliptusz illóolajat beszerezni, így ez a teszt még várat magára.

 

És mi a különbség a kettő között? A mosóparfümök oldódás segítővel készülnek, mely az illóolajak vízzel való keveredést hivatott szolgálni a mosógépben, de ezek is természetazonos összetevőket tartalmaznak.

Praktikusan próbacsomag is rendelkezésre áll, így a 8 különböző illatú, 10 ml-es kiszerelésű mosóparfümökkel igazán mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb illatot.

Én az alábbi trükkel fokozom az illatintenzitást: a mosószeradagoló részbe is cseppentek 5-10 cseppet, így mosás közben is dolgozhat a mosóparfüm.


 
www.csudadio.hu - Csudadió Kft. - Cserneticsné Tölgyesi Ildikó - info@csudadio.hu - 06-30-460-1025
Bankszámla száma: 12021006-01275547-00100008