Megértem, ha valaki első hallásra visszariad egy kicsit a mosódiótól, nekünk valóban nem annyira természetes, hogy egy fa termésével mossunk. Persze nem fogok győzködni senkit, nem kötelező program ez, csak szabadon választott megoldás, aminek örülhet a bőrünk, környezetünk, pénztárcánk.

Ha nagyon óvatos vagy, lehet lépésenként haladni.

Elsőként csökkentsd a mosószer adagot a felére, helyettesítsd mosószódával, ami a természetben is előfordul: nátrium-karbonát, vagyis sziksó vagy szóda. Előállítása olyan körfolyamat során történik, aminek nincs mellékterméke, környezetbarát, bár nagy dózisban a talaj szikesedését okozhatja.

Többeknek az a furcsa a mosódióban, hogy nem tűnik el a mosás során. Ha mégis ezt tapasztalnád, akkor kicsit át kell túrni a ruhákat, valószínűleg kiszabadultak a mosózsákból.

Nekik ajánlom a folyékony mosódiót, amit akár mi is főzhetünk otthon, de készen is kapható, illatmentes, illatosított, fehérítőt tartalmazó változatokban, sőt van már mosódió por alakban a mosóporhoz kötődőknek, mosópárnás verzió a gyors megoldást kedvelőknek és filteres kivitel a komposzt-termelőknek.

Innen már valóban csak egy lépés, hogy a mosódióhéj uralja a terepet, de bármilyen változatát is használod, Te is részese leszel, hogy egy picit is megvédjük magunkat és bolygónkat a vegyszerek okozta károktól.


 
www.csudadio.hu - Csudadió Kft. - Cserneticsné Tölgyesi Ildikó - info@csudadio.hu - 06-30-460-1025
Bankszámla száma: 12021006-01275547-00100008